english
magyar

Téli ruhaszettre gyűjtünk

A téli hidegekre készülve szeretnénk sapka, sál, zokni, kesztyű szettet adni 110 rászoruló, többségében hajléktalan ellátottunknak. Ne fázzon senki! Segíts ebben Te is!

Bekapcsolódtunk a NEK programjába

Közös szentségimádás a Csak Egyetben

Aktuális gyűjtésünk

Az adjukossze.hu oldalon keresztül támogathatod te is aktuális gyűjtésünket. A hideg időszakra készülve sapka, sál, kesztyű, zokni szettre gyűjtünk. Segíts te is!

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Aktuális híreink

Tekintsék meg legfrissebb hírlevelünket!

Közösségi gyűjtés a rászorulóink részére

Közösségi kampányunk november elején zárul. Be tudsz te is kapcsolódni, akár egy kis összeggel is, hogy elérjük a kitűzött célösszeget, amiből téli ruhaszettet vásárolhatunk rászorulóink részére.

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Amikor az ég is mosolyog

Gyakran hallani, hogy a koronavírus az egészségünk mellett a gazdaságra a legveszélyesebb. Kisebb-nagyobb cégek, vállalatok csődje fenyeget, sok év munkája kerül veszélybe. Hallani persze ilyenkor is, hogy cégek adakoznak olyan helyekre, ahol a betegségnek leginkább kiszolgáltatott embereket igyekeznek szolgálni. A médiában leginkább olyan multinacionális óriásvállalatok adományairól lehet hallani, amelyek rendkívül tőkeerősek, így túlélésük szempontjából a mostani helyzet kevésbé veszélyes. S bár szintén léteznek, de kevesebbet hallunk a magyar vállalatok felajánlásairól, ahol többet kockáztatnak, de lelkiismeretükre hallgatva mégis azt mondják: „Most kell adni, amikor igazán szükség van rá!”

A frontvonalban dolgozók közül talán a legkevesebbet hallunk a hajléktalanellátó intézmények gondjairól. Pedig a sokszor zsúfolt nappali melegedők az utolsó helyek, ahol a puszta létükért napról napra megküzdő, amúgy is leromlott egészségű, utcán élő emberek még ételt, italt, segítséget kaphatnak. Gyakran kérdezik itt dolgozó munkatársainkat: „Nem féltek? Nem zártok inkább be?” S a válaszuk fáradt mosollyal leginkább csak ennyi: „Nem zárhatunk be. Akkor ki gondoskodik ezekről az emberekről? Mit fognak enni?”

Nagy megerősítés ilyenkor már egy gesztus, egy kis érdeklődés is: gondolunk rátok! S még nagyobb öröm, ha a rendkívüli terhelés közepette a jó szóhoz és mosolyhoz még konkrét segítség is társul. Ilyenkor úgy érezzük, maga az Ég mosolyog le ránk. Így történt ez a mi esetünkben, az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség „Csak Egyet” Szociális Segítő Központjának esetében is. Nappali melegedőnk biztonságos működtetése, az általunk támogatott családok ellátása most dupla odafigyelést igényel, fokozott stresszel és fáradsággal jár. Ebben a helyzetben ért bennünket a budapesti Laterex Építő Zrt. felajánlása, akik minőségi egyházi- és középületeikkel már régen a szakma élvonalába tartoznak. Adományuk, amelyet minden magamutogatás és felesleges körítés nélkül juttattak el intézményünk alapítványához, most anyagi biztonságot nyújt nekünk ezekben a nehéz hónapokban a hajléktalan és szegény emberek alapvető szükségleteinek betöltéséhez. Hogy most ne a pénz, a költségek, a számlák, a rezsi miatt kelljen aggódnunk, hanem osztatlan figyelemmel fordulhassunk a bajban lévők felé!

S bár az adományozók kérték, hogy ne emlegessük őket nyilvánosan, mégis jólesik ebben a formában is kimondani: Köszönjük a támogatást, az emberséget, a megbecsülést!

Kunszabó Zoltán


Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió