english
magyar

 

Nyitvatartásunk

 

Hétfő 8:00 - 14:00
Kedd 8:00 - 14:00
Szerda 8:00 - 14:00
Csütörtök 8:00 - 14:00
Péntek 8:00 - 14:00
       

Kérjük, támogassa szolgálatunkat adója 1%-ával!

Efrata Alapítvány a Hajléktalanokért Adószám:18242090-1-42

Aktuális híreink

Tekintsék meg friss híreinket!

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Csak Egyet Szolgálat
Hívők a rászorulókért

 
Kedves Barátaink!
 Az áprilisi hónap is újabb történéseket hozott  a Csak Egyet Szolgálat életében. Ezekből szeretnénk  megosztani veletek néhányat.
Húsvét a Csak Egyetben
Ahogy a húsvéti hírlevelünkben is írtuk, ez az ünnep  rendhagyó volt vendégeink számára. Ebben az évben nem tudtuk biztosítani nekik a lelki felkészülést a nagyböjtben, de valamit mégis szerettünk volna adni számukra. Ebből kifolyólag minden vendéget igekártyával és csokival ajándékoztunk meg, továbbá a nagylelkű adományok által hálózsákot is tudtunk nekik biztosítani.
 
                    
 

Imádságos reggelek munkatársainkkal

Intézményünkben már nyitásunk óta fontosnak tartottuk, hogy együtt imádkozzunk kollégáinkkal. Ezt reggel tízkor szoktuk megejteni de a járvány idején ez még jelentősebb lett. Mivel több kollégánk nem tud részt venni a mindennapokban a vírus miatt, vannak akik otthonról dolgoznak, néhányan pedig az egészségük megóvása érdekében maradnak távol az intézménytől. Mindezek ellenére nem tántorodtunk meg, még ez a helyzet sem tartja vissza a csapatot attól, hogy minden reggel közösen imádkozzon. A videóhívás lehetőségével élve továbbra is közel maradhatunk egymáshoz az imádságban.
Ide kattintva olvashatjátok el az Szent Vér Litániát, amit ilyenkor szoktunk elmondani.

                        

 

Új önkéntesek a szükség idején

A mostani vírushelyzet miatt bölcsen kell bánnunk az emberi erőforrásainkkal, így minden extra segítő kézre szükség van, mindenkinek örülünk. Öröm számunkra, hogy több új önkéntes is csatlakozott a szolgálatunkhoz. Külön öröm, hogy ők nem csupán hatalmas segítség, hanem érzékelhetően a szívüket is beleteszik az általuk végzett szolgálatba: kedves szavaikkal, mosolyukkal és kreatív figyelmességükkel szebbé teszik vendégeink napjait, akik számára talán az egy-egy jó szó, a türelmes jelenlét lehet az egyetlen örömteli pillanat, amit magukkal vihetnek az adott napon a pesti utcákon. 

Hálásak vagyunk, amiért önkénteseinken keresztül megtapasztalhatjuk Isten gondviselését, aki még ebben az időszakban is küldi "munkásait". Köszönjük nekik a nagylelkű jelenlétüket, önzetlen felajánlásukat!

                       
                       

 
 

 

40 napos - Záróesemény

A nagyböjttel bezárólag a 40 napos kihívásunk is véget ért. Öröm volt látni ennek sikerét, és hogy ennyien össze tudtunk fogni a böjti időszakban. Ahogy az előző hírlevélben is írtuk, keresünk egy módot arra, hogy a kihívást közösen zárjuk a fizikai határok ellenére. Arra gondoltunk, ha már nem tudunk egy nagy pikniket szervezni nektek, akkor egy online összejövetelre invitálunk meg titeket, amin két szóban megragadva egy “lelki túrára” számíthattok (szellemi-lelki töltekezésre, megosztásra), és aki akarja, megoszthatja majd a kihívással kapcsolatos tapasztalatait. Egy doodle-szavazást hoztunk létre, ahol a legtöbb szavazatot kapott időpontban kerül megrendezésre az alkalom.
A megfelelő napokat és időpontokat ide kattintva tudjátok kiválasztani, kedves érdeklődő Barátaink!
Fontos megjegyzés: kérünk Benneteket, legkésőbb 05.06. 23:59-ig, azaz május 6., szerda éjfélig legyetek kedvesek visszajelezni, melyek a legmegfelelőbb napok és időpontok számotokra!  A legtöbb szavazatot kapott lehetőséget lesz az záróeseményünk időpontja. Hajrá hajrá! Reméljük, minél többen jelentkeztek, és egy virtuális ugyan, de közös élménnyel lehetünk majd gazdagabbak!


               
                   

IKEA adomány

A járvány kitörésének kezdetén több cégtől és magánszemélytől is kaptunk nagylelkű adományokat. Ezek közé tartozik az IKEA is, aminek adományszervező csapata több százezer forint értékben küldött nekünk törölközőket, utazó üvegcséket, dobozokat, hátizsákokat, kesztyűket, plédeket és lepedőket. Ezekre most nagy szüksége van az intézményünk vendégeinek, ezúton is szeretnénk ezért itt köszönetet mondani.

Adód 1%-val is segítheted a munkánkat
 

Buzdítani szeretnénk benneteket a személyi jövedelem adótok 1+1%-ának felelősségteljes felajánlására, és arra, hogy ha van rá módotok, hívjátok fel mások figyelmét is erre. A tavalyi adatok alapján azt látjuk, hogy sokan és egyre többen élünk már az online felületen is ezzel a felajánlási lehetőséggel, de még mindig lehetnénk többen. Bátorítsuk egymást, és áldozzunk 10-15 percet azok számára, akiknek sokat számít az az átlagosan 4-5.000 forint, amit az idei 1% érni fog. Összeszedtünk 5+1 érvet, miért érdemes időt szánni a kétszer 1% felajánlására:

  1. érv: A mostani járványhelyzet mindannyiunkat érint, a civil szervezetek életében különösen nagy segítség ez a felajánlás. 2021-ben is nagyon nagyon jól fog jönni minden egyes forint, nem csak most. Gondolkodjunk jó előre!  

  2. érv: Már rengeteg szervezet életében bebizonyosodott, hogy a “Sok kicsi, sokra megy.” elve tényleg működik. Ne becsüljük le az 1%-unk értékét!

  3. érv: Nekünk ez az időnkön kívül nem kerül semmibe, a pénzünk pedig olyan helyre megy, ahova el akarjuk juttatni. 

  4. érv: Minden 1%-os felajánlás - legyen az bármekkora összeg, - lelki támogatást is kifejez, és megerősíti a civil szervezetet küldetésének lelkiismeretes végzésében! 

  5. érv: Cselekedjünk együtt, felelősségteljes állampolgárként, és ne engedjük, hogy a közöny vagy a lustaság győzzön felettünk! Mi már tudjuk, kiknek ajánljuk fel idén az 1+1%-unkat. 

    + érv: Igaz a mondás: adni jó. Tapasztaljuk meg mindannyian!


                
 

Támogatási lehetőségeink

Köszönjük a folyamatos támogatásotokat!

Telefonszámunk:

Központ: +36 1 253 7399,
Mentálhigiéné- szociális munka: +36 1 253 7398

info@csakegyet.hu

Címünk:

Budapest 1068 Király utca 98/A pince
Lejárat az Izabella utca felől

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió