english
magyar

 

Nyitvatartásunk

Hétfő 08.00 - 14.00
Kedd 08.00 - 14.00
Szerda 08.00 - 14.00
Csütörtök 08.00 - 14.00
Péntek 08.00 - 14.00

 

Remény a reménytelenségben

„Csak Egyet”: furcsán hangzó név. Miért választottuk mégis?

Imapárokat keresünk!

Hordozzunk naponta imádságban "Csak Egyet"!

Aktuális híreink

Tekintsék meg friss híreinket!

Vidd a hírünket

Szórólapjaink letöltése

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Kérjük, támogassa szolgálatunkat adója 1%-ával!

Efrata Alapítvány a Hajléktalanokért Adószám:18242090-1-42 Számlaszám: 11719001-20322546

 


Kedves Barátaink!

Ebben a hónapban talán a legemlékezetesebb esemény az egyik Bibliaóránk volt.  Mindig döbbenetes látni, amikor Isten maga is látványosan „megjelenik” egy ilyen összejövetelen. Most ismét ez történt… Tomi tanított, aki egykor maga is narkósként élt. A fiatal roma férfi Jézus szabadításáról szóló tanítása olyan hitelességet, erőt és bölcsességet sugárzott, ami egyértelművé tette, hogy az nem a sajátja: emberfeletti, „felülről való”. Az emberek megérezték Isten jelenlétét, a szívekben működött a Szentlélek. Az is ezt bizonyítja, hogy az alakalom végén gyakorlatilag a helyiségben jelenlévő szinte valamennyi vendég kijött, hogy felajánlja az életét az Úrjézusnak.  (Annak ellenére, hogy ez nem jár semmiféle előnnyel a szolgáltatásaink igénybevételénél!) Hat – nyolc ember még külön is kért közbenjárást.  Úgy éreztük, Jézus maga jött el közénk, hogy megmutassa Magát népének és nekünk is: hogy lássuk, megáld minket, itt van velünk, amikor az Ő munkáját végezzük.

 


 Krisztus feltámadt! Hozzon  Megújulást vendégeink és a saját életükben is! Áldott Ünnepet!


"Ő legyőzte a halált, s felragyogtatta előttünk az életet és a halhatatlanságot" (1 Tim 1,10)

 

 Mozdulj!- csoport

Rendkívüli népszerűséget élvez a nemrég beindított és már három alkalmat „ megért” fiatal narkománokat megszólító „Mozdulj!” – önismereti csoport is, amelynek (egyedül álló módon!) már kialakult a törzsközönsége. A tematikus beszélgetések fő célja a helyes életvezetésre megfelelő önismeretre juttatás.  A fiatal hívő szakemberek (Szabó Rita és Kunszabó Eszter) által vezetett összejövetelekre mindig legalább 6-10 fiatal beül. Döbbenetes látni, ahogy az egyébként jellemzően fegyelmezetlen fiatal emberek ilyenkor csendben ülnek és figyelnek, életükről megosztanak.

 
 

Don Bosco-s diákok gyűjtöttek

Két személyautónyi ruhaadományt gyűjtöttek a Don Bosco Iskola diákjai, emellett pénzösszeggel is támogatták a szolgálatunkat. Köszönjük a diákok és szüleik nyitott szívét a nagyböjti akcióra! A ruhákat tanáruk, Vér Hajnalka hozta el személyesen!

 

Szolgálatunkról hallhat a Kossuth Rádióban

 A hónap végén, március 29.-én a Kossuth Rádióban is bemutatkozhattunk. A  „Vendég a háznál” c. riport sorozatukban intézményünkről, illetve az itt indított „Karolj fel”programról hallhattak.
Megszólalt a négy gyerekes magányos édesanya, -többeket megindított élettörténete- aki részben segítségünkkel, részben a Fekete Bárány Katolius Közösség támogatásával normalizálhatta a maga és gyermekei életét.
Kunszabóné Pataki Anna, intézményvezető és a mentálhigiénés munkatárs, Pulayné Szucsák Katalin nyilatkozott a riportban. (A „Karolj fel” kezdeményezésünk révén, keresztény közösségek, magánszemélyek nyújtanak rendszeres segítséget rászoruló családoknak, egyedülállóknak.) 
A program május 29.-ig a Média Klikk honlapján meghallgatható: itt.

 

Passió

A HÚSVÉTI PASSIÓ elevenedett meg a szemünk előtt Csillag Éva és szentimrevárosi hittanosai által. Az igényesen kialakított előadásban Éva szép szövegét most is embereink számára könnyen érthető nyelven, élvezetes stílusban adták elő a 6- 14 éves gyerekek. Tiszta, átélt játékuk sokunk számára tette megközelíthetőbbé Jézus szenvedéstörténetét és feltámadását. Megható, színvonalas előadást nyújtottatok!  Köszönjük mindnyájatoknak! Tekintsék meg az alkalomról készült képeket itt.

Támogatásaink

Húsvét lévén idén is csomaggal támogatjuk  nélkülöző nagy családjainkat, illetve egyedülálló alacsony jövedelemből élő ügyfeleinket, mintegy 61000 Ft értékben tudtunk élemiszer csomagokat kiosztani.      
 Voltak olyan családok, személyek is, ahol gázpalack cserével, villany –ill.  gázfeltöltéssel segítettünk a fűtés költségei csökkentésében  (110.200 Ft értékben).  Az étkeztetés változatlanul „telt házas”, van úgy, hogy egy fél óra alatt elfogy valamennyi 110 adag ebéd.  Gyógyszerkiváltásban (60600 Ft.)  étkezési csomagok összeállításában (90900  Ft.)  családok anyagi támogatásában (53000 Ft értékben),  a Ti jóvoltotokból továbbra is segíteni tudtunk. Köszönjük!

Mari


Karolj fel- programunk keretén belül egy újabb életet ismerhet meg, 
a 4 gyermekes családanya történetét a képre kattintva olvashatja el!
Kérjük, támogassa őket!


 

Adományboltunk hírei

Ha szeretnéd frissíteni ruhatáradat a tavaszi időszakra, térj be hozzánk, nézd meg szezonális termékeinket,
vásárolj magadnak, vagy szerezz örömet másoknak!
Szívesen várunk továbbra is adományokat, jó állapotban lévő használati tárgyakat, háztartási eszközöket, dekorációs termékeket!

A képre kattintva kaphat friss információkat:

 

          BOLT                        

 

Köszönjük segítségét!

Szórólapunk letölthető: itt

 

Köszönjük segítségét!

Telefonszámunk:

Központ: +36 1 253 7399,
Mentálhigiéné- szociális munka: +36 1 253 7398

Címünk:

Budapest 1068 Király utca 98/A pince
Lejárat az Izabella utca felől

1%

Adószám: 18242090-1-42
Bank: 11719001-20322546

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió