english
magyar

Kérjük, támogassa szolgálatunkat adója 1%-ával!

Efrata Alapítvány a Hajléktalanokért Adószám:18242090-1-42 Számlaszám: 11719001-20322546

Imapárokat keresünk!

Hordozzunk naponta imádságban "Csak Egyet"!

Aktuális híreink

Tekintsék meg friss híreinket!

Vidd a hírünket

Szórólapjaink letöltése

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Remény a reménytelenségben

„Csak Egyet”: furcsán hangzó név. Miért választottuk mégis?

Dániel

1986.-ban születtem Miskolcon. Édesanyám akkor még nem töltötte be a 18. életévét az édesapám pedig már igen. Mikor megszülettem szívproblémák léptek fel nálam, ami majdnem a halálomat okozta. Csak a jó Isten mérhetetlen kegyelme és szeretete ragadott ki a halál hideg és fagyos karmai közül. Hogy miért is tette ezt a Mindenható? Azért, mert terve volt velem.

Ahogy cseperedtem, úgy az életem útja egyre rögösebbé vált. Sokszor költöztünk nem volt egy stabil fix pont az életemben. Kazincbarcikán laktunk 6 éves koromig ahonnan a szó szoros értelmében menekülnünk kellett. Ekkor kerültünk le a Szabolcs megyei Nyírtelekre. Anyukám Nyíregyházán a cipőgyárban kapott munkát. Ebből adódóan a nagymamámmal töltöttem rengeteg időt szinte ő nevelt engem. Anyukám megismerkedett egy sátánista emberrel, aki egy borzasztó átkot szórt ránk. Volt olyan momentum, hogy megvágta a kezét, ömlött belőle a vér s felém tartva rám csöpögtette azt, mindeközben valami furcsa szöveget mormolt. Sokszor kellett menekülni előle. Volt, hogy füstölőben aludtam… oda tudtam elbújni előle. Aztán vége lett.

Közben kamaszodtam és nőttem. 1998-ban anyukám ismét megismerkedett valakivel, akivel 17 évig volt együtt s ekkor kezdődött az a megpróbáltatás-sorozat, ami az egész életemre kihatással volt. Az illető ivott, sokszor menekültem előle szintén. Rengeteg fizikai, és ami a legrosszabb lelki fájdalmat szenvedtem el. Ez olyan szintre jutott, hogy nyugtatót kellett szednem. 2004-ben egy viharos májusi délutánon aztán valami elkezdődött. Eljutottam a Dorotheia Fiatal Tehetségekért Alapítványhoz. Ahol egy zenés színdarabot, „A porba írt kegyelmet” adtuk elő. Ekkor még fogalmam sem volt, hogy mi fog kisülni ebből. Teltek múltak az évek. Valami vagy valaki motoszkált bennem. Míg 2010-ben egy nyári ifjúsági táborban megtört a jég. Elfogadtam Jézust, mint Isten fiát, hagytam, hogy belém költözzön. Mondanom sem kell sokszor kerültem szembe az ún.: „családdal”, Jézus miatt ugyanis ők le akartak beszélni róla, de nem hagytam. Kiálltam a hitem és meggyőződésem mellett. Kiálltam a debreceni Shalom Gyülekezet és Németh Lívia mellett, akiken keresztül Isten egy új élettel ajándékozott meg engem. Aztán az ördög nem nyugodott ismét akcióba lendült. Mintha az ördög úgymond „igényt tartok rád” stílussal közeledett volna, de már én Jézus mellett foglaltam állást. Ennek ellenére majdnem sikerült a sátáni terv.

2013-ban egy utazó táskával indultam a világnak. Anyukámmal minden kapcsolat megszakadt. Ami nagyon fájt, mert amikor kellett volna nem volt ott. Közben láttam a facebookon, hogy „boldogság”, van nála, miközben én népkonyhára jártam enni illetve szállón aludtam feltéve, ha volt hely. Majd elkerültem egy olyan helyre, olyan emberek közé, akik segítettek nekem és nem csak felszínességből. Nagyon sokat köszönhetek nekik. Ez a hely a Csak Egyet Szolgálat volt.

Most tartok ott, hogy az „ördögi”, lánc összetört, megszabadultam. Az út is kiegyenesedik, az az isteni út, ami magához Jézushoz visz. Stabilizálódik, az életem Istennek legyen hála, aki küzdött és küzd értem.  Először, mint önkéntes kezdtem el a Csak Egyet Szolgálatnál dolgozni, így ismerhettem meg jobban a szolgálat alapjait, munkatársakat, és közelebb kerülhettem Istenhez is általa.

Nemrégiben pedig munkát kaptam! Szerződéses helyen vagyok, ahol szeretnek, megbecsülnek, jó ott dolgozni!

Végszónak csak ennyit írnék, hogy „ Ne félj csak higgy, mert a hited ami megtart”, nem félek hanem hiszek, mert az én Atyám megtart.

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió