english
magyar

Mari

 

A még most is szép, nyílt tekintetű, negyvenes roma asszony, Mari, derűt, bizalmat sugároz még akkor is, ha alaposan próbára tette az Élet. A karakteres arcú nő végtelenül sovány: nem lehet több 45-50 kilónál.  Egy egész roma családot hord a hátán: öt gyermeket, egy tartós beteg férjet, aki betegsége mellett dolgozik is. Ápolásra szoruló édesapjával ő van otthon. Tudható róla még, hogy amikor a nővére börtönbe került annak két kiskorú gyerekét is ő látta el.

Egyedül testvérei közül, Mari tiszta, dolgos, szorgalmas és mindenek előtt: hívő asszony. Ez  magyarázza belső erejét, kisugárzását. Példamutató módon élte (éli) elénk, a napi önfeláldozás gyakorlati megvalósítását: a gyerekek rendezetten járnak iskolába, a férjét türelmesen, szeretettel elviselte annak minden hóbortjával, betegségével együtt, édesapját kitartóan gonddal ápolja. ( Többen ismerik nálunk, onnan is tudjuk. )

Önkormányzati bérlakásban laknak, 2020 elején sikerült a bejárati ajtót kicserélni a támogatók segítségével.

Mari rendkívül együttműködő asszony, könnyű vele a kapcsolattartás. Keresztény testvérként családjával együtt rendszeresen részt vesz az Új Jeruzsálem Katolikus Közösség alkalmain, táboraiban.

A családi pótlék illetve apja alacsony nyugdíja, a beteg férje és saját alkalmi jövedelmei (takarítás) nem teszik lehetővé, hogy tisztességgel megéljenek, lakbért, rezsit, gyógyszert, tanszereket fizessenek. Kérjük, ha van lehetőségük támogassák Marit a család egyben tartásáért, fennmaradásukért vívott napi harcában. Valóban megérdemli.

Támogatásukat küldjék számlaszámunkra, közleménybe írják: Mari

Friss hír (2020.03.):

Támogatói összefogtak, hogy Marinak ismét segítséget nyújtsanak, szeretnék a fogait rendbetenni. Sajnos az évek során a nélkülöző életmód (vitaminhiány, nem megfelelő táplálkozás) következtében fogsora tönkrement, már enni sem tud rendesen.
Szerencsére a fogpótlás egy részét a TB is támogatja, viszont a tartós és gyors megoldáshoz további támogatókra van szüksége.
340.000 Ft hiányzik hozzá, hogy a fogpótlást megkezdhessék.

Köszönjük, hogy évek óta sokan kísérjétek és támogatjátok Marit és családját!
Kérjük, most is kapcsolódjatok Mari fogainak rendbetételéhez! Már egy egészen kis összeg is segítség lehet!

Az erre fordított támogatást várjuk számlaszámunkra, közlemény: Mari fogak

EFRATA Alapítvány 11719001 – 20322546,  

IBAN HU 87 1171 9001 2032 2546 0000 0000    SWIFT OTPVHUHB

Kérem, vegye fel a kapcsolatot szolgálatunkkal, amennyiben örökbefogadná a családot, vagy további információra lenne szüksége! Email címünk: info@csakegyet.hu

 

Online adományozáshoz kattintson ide!

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió