english
magyar

Az 1 % álma

Ismét lehetőség van az adó 1% felajánlására

Aktuális híreink

Tekintsék meg legfrissebb hírlevelünket!

Karolj fel!

"Fogadj örökbe" egy rászorulót!

SEGÍTS LÁTHATÓVÁ VÁLNUNK!

Az első Adjukössze.hu-s közösségi adománygyűjtő kampányunk (2020. dec. 15. és 2021. febr. 13. között futott) a hétvégén sikeresen lezárult. A kitűzött célt 6%-kal túlszárnyaltátok.

Online támogatás

Online is küldhet nekünk adományt.

Dalma

 

Dolgozni akar, pedig 75 éves elmúlt. Minden vágya, hogy munkával egészítse ki nyugdíját (112.000 Ft), amiből jelenlegi lakbére, havi törlesztőrészletek, és gyógyszerei (30.000 Ft/hó) után nem marad pénze.

Az ELTÉ-n végzett történelem tanár és könyvtáros szakon. Évekig oktatott külföldieket, dolgozott a Magyar Rádióban, könyvtárosként, de sajnos a '90-es évek elején rokkantosították. Munkakedve nem szűnt meg, idegenvezetőként dolgozott, amíg egészsége engedte. Asztmás, cukorbeteg, ízületi betegségei vannak.

Lakhatása az utóbbi 10-12 évben nem megoldott. Próbált nyugdíjasházba menni, de  Dalma nem érezte jól magát. Sajnos az otthonba befizetett nagy összeget 1/3-adát is elvesztette.

2011-ben 10 éves bérleti szerződést kötött, de a tulaj eladta a feje fölül a lakást 3 év múlva, az új tulajdonos pedig nem adta tovább bérbe számára.

Próbált félre tenni kis nyugdíjából, hogy legalább egy olyan helyre kerülhessen, ahol biztonságban élheti idős éveit, de sajnos egyre romló egészségi állapota, és növekvő hitel-törlesztőrészletei miatt egyre rosszabb anyagi helyzetbe került.

Jelenleg egy hajléktalanszállón él (Április 25-ig), ahol folyamatos atrocitások érik Dalmát. Nehéz lelkileg is feldolgoznia mindezt, hiszen egész életében, amikor tehette dolgozott, nincsenek káros szenvedélyei, életét mások oktatásával töltötte. Most mégis Dalma egyedül van, nincs családja akikre számíthatna.

Istennek hála a Máltai Szeretetszolgálat segítségével egy 500.000 Ft-os adósságot sikerült rendeznie a közelmúltban.

Lehetőségeinkhez mérten mi is támogatjuk , emellett ajánljuk őt , rendszeres (vagy akár egyszeri) támogatás is nagyot lendítene Dalma élethelyzetén, hiszen gyógyszerei és törlesztőrészletei is magasak!

Emellett áprilisban új helyre kell költöznie, amihez szintén pénzmegtakarításra lenne szüksége!

Ha szívesen segítenéd, hogy Dalma idős korához méltó lakhatást kaphasson, kérünk segítsd Őt! További információ: info@csakegyet.hu

 

Közlemény rovatba, kérünk írd be: "Dalma"!

Név: Csak Egyet Szolgálat Alapítvány

Számlaszám: 11719001 – 20322546

 

Külföldről: IBAN HU 87 1171 9001 2032 2546 0000 0000 SWIFT OTPVHUHB

Készítette az: Unicial Grafikai Stúdió